söndag 19 maj 2013

Jag kan jag

Odlad tulpan i plåtburk jag dekorerat. Har jag kanske lite talanger...

fredag 17 maj 2013

Sommarblommor to die for


Inte mycket för 1-åringar. De dansar en sommar och  och lämnar  något för långt och gängligt, brunt och öde på hösten. Men sen finns det undantag, de som ropar "Ta mig!". Chokladblomman är en sån. Magnifik i sin enkelhet och en doft som är värd att återvända till om och om igen.


Ska man ha något som syns är det Påfågelsblomster som gäller. Gazania visar sig bara från sin bästa sida i strålande solsken. Inget fjäsk här inte. Finns många färger att välja mellan, och jag lovar dina planteringar blir ihågkomna.

lördag 11 maj 2013

Första marknaden



Lite ringrostig, men med hög motivation, förbereddes årets första växtmarknad. Mycket var alldeles för litet för att få följa med. Allt är lite efter även om de växer så att det knakar nu i värmen. Och vad såldes då? Skuggviolrutan är populär, starkt påhejad av mig. Uppåt 150 cm, med underbara småblommor i skyar. Lättskött  och frisk, som frösår sig försiktigt och ger efterhand en stor, fin buskig planta.


Primula av alla möjliga slag är trevliga, blommar nu och framåt ett bra tag. Det är något underbart med de gröna bladen som piggt dyker upp i den tomma rabatten. Här en blomma för den inbitna AIK:aren; "Gold lacce".


Jag har skaffat en hel del Stäppsalvior, både vitblommande och rosa. En kär perenn som passar både i rabatt och kruka. Härdigheten är är mycket bättre än för t.ex. Lavendeln, vilket gör den till ett bra alternativ för de som bor i kallar växtzoner.


Hem fick ännu en Blodfingerört följa med. Svåremotståndlig. Också en Hundtandslilja packades med. Nu en dags vila innan nästa marknad.
Om du vill se var jag är denna sommar klicka här, och kom då och säg hej.